Linkek a témában:
NaturProjekt
A kovászos kenyerek fogyasztása kedvező az emberi szervezet számára, ugyanis élesztő és cukor nékül süthetünk természetesen kenyeret, péksüteményeket. Az ilyen kenyerek nem puffasztanak, nem tartalmaznak adalékanyagokat, fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egészségünk megtartásához.
Elfogyott az élesztő? Így süssön kovászos kenyeret
Kovászos kenyeret készíteni nagymamáink még nagyon jól tudtak, mostanra azonban ez a tudás egyre inkább kikopott a családok hétköznapjaiból. Pedig nincs is jobb a házi készítésű kovászos kenyérnél, amely frissen, ropogósan kerül elő a sütőből. Na, de vajon hogyan készül? Mi kell hozzá? Honnan szerezzünk egyáltalán kovászt?
Ezzel a kovásszal biztosan öröm lesz az otthoni kenyérsütés
Szabi, a pék az interneten segít a kovász elkészítésében. Mert minek ide élesztő?
Nem kapsz élesztőt sehol? - Készíts kovászt, mutatom, hogyan!
A világméretű koronavírus-járvány idején eljutottunk odáig, hogy nem jó, ha kint vagyunk az utcákon, és az sem, ha megrohamozzuk a boltokat. Mindenki bevásárolt, sokan otthon vannak, a kenyér viszont hiánycikk, csakúgy, mint az élesztő. Itt az ideje, hogy közelebb kerüljünk nagyanyáink isteni kenyereihez, amiknek az elkészítése munkaigényesebb, de a jutalom nem marad el, nézzük, mi szükséges a házi kovászoláshoz!
KovászTündér
Elsősorban a kovász szerelmeseinek jött létre ez az weboldal, szerettem volna egy olyan átfogó gyűjteményt létrehozni, ahol az alapfogalmaktól, a liszt- és búza fajtákon át, a szükséges eszközökig minden megtalálható egy kezdő számára.